MAKLUMAN

INFAK/ WAKAF BANGUNAN DARUSSYIFA' JASIN

Infakkan sebahagian daripada harta anda untuk diwakafkan kepada pembelian bangunan Darussyifa' Jasin sebanyak 3000 kaki persegi dengan harga RM50.00 sekaki persegi.

Hubungi bendahari Ustaz Azrul di talian 0104252580 atau akaun
Bank Islam 04-033-02-027914-3

11 Mac 2015

PENAFIAN

KENYATAAN PENAFIAN(1) Adalah dimaklumkan bahawa Pusat Rawatan Islam Darussyifa' tidak mempunyai hubung kait dengan Pusat Perubatan Syifa’ Al-Hidayah yang terletak di Sungai Pusu, Gombak.  Artis terkenal tanahair yang bernama Saudara Ashraf Muslim juga tidak pernah menjadi ahli Darussyifa'. Kenyataan ini dibuat kerana beberapa blog telah melaporkan bahawa Saudara Ashraf Muslim sekarang terlibat dengan rawatan Islam Darussyifa' Gombak.

(2) Adalah dimaklumkan bahawa, Ustaz Mohd Tirmizi Zainal bukan ahli Persatuan Kebajikan dan Pengubatan Islam Malaysia (Darussyifa'), beliau pernah mendaftarkan diri untuk menghadiri Kursus Pengubatan Islam Darussyifa' cawangan Kuching Sarawak pada akhir tahun 2009 tetapi telah menarik diri dan tidak menamatkan kursus tersebut. Kenyataan ini dibuat kerana ada blog yang melaporkan bahawa Ustaz Mohd Tirmizi Zainal adalah ahli Darussyifa' Malaysia.

Sekian, dimaklumkan.

Sebarang pertanyaan sila hubungi Ustaz Haji Jufry,Darussyifa' Bangi di 019-363 4124

DOA MELINDUNGI DIRI

AL-FATIHAH

Semua Perawat DARUSSYIFA' Melaka khususnya,mengucapkan Takziah kepada Uts.Kamalruzaman bin Ahmad Pengerusi Darusyifa Cawangan Jasin.Kakak beliau telah kembali ke Rahmatullah pada hari Rabu,11/03/2015 pukul 7.00 malam.Semoga ALLAH menempatkan rohnya bersama golongan orang-orang beriman dan di RedhaiNYA.