MAKLUMAN

INFAK/ WAKAF BANGUNAN DARUSSYIFA' JASIN

Infakkan sebahagian daripada harta anda untuk diwakafkan kepada pembelian bangunan Darussyifa' Jasin sebanyak 3000 kaki persegi dengan harga RM50.00 sekaki persegi.

Hubungi bendahari Ustaz Azrul di talian 0104252580 atau akaun
Bank Islam 04-033-02-027914-3

04 November 2013

PENGUMUMAN PENGERUSI DARUSSYIFA' PUSAT

Assalammu'alaikum warohmatullah,

Adalah dimaklumkan kepada semua perawat Darussyifa, anda tidak perlu mendaftar secara terus dengan Kementerian Kesihatan, pendaftaran nama-nama perawat Darussyifa' ke Kementrian Kesihatan dilakukan oleh pejabat Darussyifa' Pusat.

Yang dimaksudkan dengan perawat Darussyifa' di atas ialah mereka yang telah mengisi borang sebagai perawat Darussyifa' dan telah disahkan sebagai perawat oleh Pengerusi Darussyifa'. Perawat yang telah disahkan sebagai perawat telah diberikan Kad Perawat Rasmi Darussyifa'. 

Bagi perawat-perawat Darussyifa' yang belum lagi mengisi borang perawat, maka mereka belum lagi diiktiraf sebagai perawat rasmi yang berdaftar.

Yang benar,

Haji Abdul Rahman Ahmad
Pengerusi Darussyifa' Malaysia
14-Mac-2013

PENGAMBILAN PELAJAR BARU DI DARUSSYIFA' PUSAT DI BANGI - ANDA YANG BERMINAT SILA MOHON SEKARANG

PENGAMBILAN PELAJAR BARU DARUSSYIFA' PUSATPENGAMBILAN PELAJAR BARU KUMPULAN KE-26 DARUSSYIFA' PUSAT - SESI 2013/2014

Tarikh Tutup Permohonan: 15-November-2013 (JUMAAT)
Tarikh Temuduga: 30-Nov-2013 (Sabtu) & 1-Dis-2013 (Ahad) @ 8:00 pg ~ 10:00 pg

Borang Pendaftaran:

Butiran Permohonan
1. Tarikh Tutup Permohonan: 15 November 2013
2. Tarikh Temuduga: 30-Nov-2013 (Sabtu) & 1-Dis-2013 (Ahad) @ 8:00 pg ~ 10:00 pg
3. Sila layari laman web Darussyifa' http://www.darussyifa.org untuk maklumat dan pengumuman terkini.
Syarat-syarat permohonan:-
a. Permohonan untuk mengikuti kursus pengubatan ini hendaklah menggunakan borang yang disediakan. Borang permohonan ini mestilah diisi dengan lengkap.
b. Pemohon mestilah beragama Islam dan berumur 18 tahun dan ke atas.
c. Pemohon yang bukan warganegara Malaysia boleh juga diterima untuk mengikuti kursus ini dengan syarat boleh bertutur dalam Bahasa Melayu.
d. Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah disertakan dengan satu salinan Kad Pengenalan.
e. Borang permohonan yang diterima selepas tarikh tutup tidak akan dipertimbangkan.
f. Setelah permohonan diproses, satu sesi temuduga akan diadakan untuk memilih calon-calon yang benar-benar layak sahaja.
g. Pemohon yang gagal hadir untuk temuduga, maka dengan sendirinya permohonan akan ditolak. Sebarang rayuan tidak akan dipertimbangkan dan anda boleh membuat permohonan semula ditahun-tahun yang akan datang.
h. Pemohon yang telah berjaya diterima dan lulus temuduga, hendaklah sanggup dan mampu membayar yuran sejumlah RM600 setahun (bayaran ini untuk pendaftaran, buku teks, yuran ahli seumur hidup dan yuran pengajian). Pada hari pendaftaran bayaran minimum ialah RM 300.00.
i. Pemohon yang telah berjaya diterima juga dimestikan untuk menghadiri sepenuhnya kuliah pengubatan setiap hari Isnin malam Selasa selama setahun di Bangunan Darussyifa' Bandar Baru Bangi. Jika sekiranya pemohon didapati lemah dalam ilmu bacaan al-Quran, pemohon dimestikan untuk menghadiri kelas Tajwid dan kelas-kelas lain yang ditentukan kemudian.
Sebarang pertanyaan sila emailkan ke darussyifa.malaysia@gmail.com  atau telepon pejabat Darussyifa': 03-89250443 atau hubungi Ustaz Zafran (012-680 7992) atau Ustaz Jufry (019-3634124) dari jam 9:00 pagi hingga 5:00 petang sahaja.

PUSAT RAWATAN DARUSSYIFA' JASIN DIBUKA HARI INI

Makluman kepada semua penjenguk blog Darussyifa Jasin,pusat rawatan kami akan dibuka pada malam ini Isnin 4 November 2013 bermula jam 7.30 malam bermula dengan solat Maghrib,bacaan Yasin,solat Isya berjemaah dan diakhiri dengan rawatan. Rawatan berakhir jam 10.30 malam oleh kumpulan yang ketuai oleh Tuan Haji Nordin b. hj Yusof dan Tuan Haji Shamsudin Ali.

Anda yang inginkan rawatan sola ke pusat rawatan kami.

Lawatan ke Darussyifa, Terengganu di Kuala Ibai

  
 
Jawatankuasa Darussyifa' Jasin telah mengadakan lawatan ke Darussyifa Terengganu di Kuala Ibai.Lawatan bertujuan untuk meninjau kemudahan dan tatakelola Pusat Rawatan Islam Darussyifa' tersebut. Dalam kunjungan tersebut kami disambut oleh AJK Darussyifa Terengganu dan diberi peluanag meninjau kemudahan yanag sedia ada. Lawatan tersebut juga bertujuan mendedahkan kerperluan yang perlu ada pada bangunan baru yang sedang dirancang untuk di bina di Jasin Melaka.